Waarom bij ons een energielabel?

 

Dutch Green Company (DCG) is gecertificeerd conform de BRL 9500 normering voor het opstellen en afmelden van energielabels voor (utiliteits)gebouwen. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van energielabels. Inmiddels hebben wij al circa 1.000 gebouwen voorzien van een energielabel.

 

Welke voordelen bieden wij u?

  • Scherpe prijzen: vanaf € 325,- heeft u al een energielabel (EPA-U certificaat).
  • Snel geregeld: bij een spoedopdracht ontvangt u binnen enkele werkdagen een EPA-U certificaat.
  • Elk type (bedrijfs)gebouw: wij verzorgen voor elk type gebouw in Nederland een energielabel.
  • Speciaal tarief voor winkels: voor winkels hanteren wij lagere tarieven.
  • Landelijke dekking: wij werken door heel Nederland en rekenen géén reiskosten.
  • Portefeuille voordeel: korting bij meerdere gebouwen. Heeft u voor meerdere gebouwen een energielabel nodig? Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen graag een offerte op maat.

 

Welke EPA-U diensten bieden wij aan?

  • EPA-U certificaat;
  • EPA-U Pre-use certificaat;
  • Maatwerkadvies.

 

Wat is een EPA-U (energielabel) certificaat?

Het EPA-U certificaat (energielabel) geeft u inzicht in de energieprestatie van uw bedrijfsgebouw. Op het certificaat staat de energetische kwaliteit van het gebouw weergegeven. Dutch Green Company (DGC) is gecertificeerd conform BRL 9500 normering voor het opstellen en het afmelden van energielabels voor utiliteitsgebouwen.

Voor het opstellen biedt DGC de scherpste tarieven in de markt. Wij kunnen een label doorgaans binnen enkele werkdagen voor u opstellen.

 

Wat is een pre-use certificaat?

Specifiek voor winkelruimtes is de wetgeving voor het EPA-U certificaat per 2015 gewijzigd. Winkels worden over het algemeen casco verhuurd, waardoor de gebouweigenaar niet direct invloed heeft op de installaties en dus op het label. De wetgeving sluit hier op aan door de mogelijkheid te bieden om een casco label af te melden: het zogeheten “Pre-use energielabel”. Voor de installatieonderdelen worden uitsluitend forfaitaire waarden aangehouden. Voor winkels is het Pre-use label toereikend volgens de nieuwe wetgeving.

Als alternatief voor het gebruikelijke EPA-U label kunnen wij een pre-use label voor uw winkelruimte opstellen.

 

Wat is een maatwerkadvies?

Voor gedetailleerde energiebesparingsadviezen stellen wij graag een maatwerkadvies voor u op. Wilt u op eenvoudige wijze inzicht in verduurzamingmaatregelen en het effect op het energielabel voor uw gebouw? Dan is het energieadvies op maat de oplossing.

Dit advies omvat een uitgebreide analyse van uw energiehuishouding, kosten en besparingsmogelijkheden. Daarnaast levert het energieadvies op maat snel rendement op: in veel gevallen is de terugverdientijd van diverse maatregelen slechts enkele jaren.

Volgens de Wet Milieubeheer zijn huurders van kantoren met een verbruik dat hoger is dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas, verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

 

Waarom is een energielabel verplicht voor gebouwen?

De overheid wil dat alle gebouwen een energielabel hebben. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Via het energielabel kan de overheid gebouweigenaren stimuleren energiebesparende maatregelen door te voeren. Op het energielabel staat nml. welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van dubbel glas, of investeren in een betere verwarmingsketel of bijvoorbeeld dakisolatie aanbrengen. Daarom heeft de overheid het energielabel verplicht gesteld.

 


euro_symbol Scherpe prijzen
timer Snel geregeld
location_city Elk type (bedrijfs)gebouw
local_grocery_store Speciaal tarief voor winkels
explore Landelijke dekking
format_list_bulleted Portefeuille voordeel

Heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op!

Vraag offerte aan
 
Bel nu: 020 – 205 11 11