Project overzicht

  • Locatie: Amsterdam Oost
  • Klant: Gemeente Amsterdam
  • Omschrijving: Gratis fruitbomen
  • Omvang: 200 bomen
  • Opleverdatum: mei 2015

Project beschrijving

In april van dit jaar gaf Dutch Green Company in samenwerking met de gemeente Amsterdam en GrownDownTown (een coöperatief dat het groeien van groenten en fruit in de stad stimuleert) 200 fruitbomen weg aan bewoners van Amsterdam Oost. Deze bomen werden ter beschikking gesteld als compensatie voor de gekapte bomen op het Ronette-terrein in Amsterdam Oost. Gemeentekrant stadsdeel Oost besteedde er een artikel aan, lees het hele artikel hier terug.

De inschrijving op de fruitbomen was binnen enkele dagen meerdere malen overtekend, een groot succes. De bewoners en een aantal basisscholen die er het snelste bij waren, kregen de gelegenheid om de boom op te halen of te laten bezorgen en planten door GrownDownTown. Op 9 mei 2015 heeft Ivar Manuel, voorzitter Dagelijks Bestuur Amsterdam Oost, de eerste boom in een tuin op IJburg geplant.

Inmiddels zijn alle 200 fruitbomen geplant en is Amsterdam Oost zodoende een stukje groener geworden. De eerste maanden begeleidt GrownDownTown de verzorging van de fruitbomen door middel van snoei- en voedingsadvies. Dutch Green Company en GrownDownTown gaan in overleg met de gemeente Amsterdam of een vervolg aan deze succesvolle actie gegeven kan worden, om de stad nog eetbaarder en groener te maken!